Induló csoportok

6 alkalmas  tematikus pszichodráma csoportot indítunk

"Én és a kontroll"

címmel

"Életünk mindig ugyanabban a kerékvágásban telik, emiatt állandóan panaszkodunk és szitkozódunk; de valójában nyugalmunkat leljük ebben. Felébredünk, követjük a mindennapi szokásainkat, követjük a szabályokat, melyek merevek, erősek és általában csak kis mértékben módosíthatók. A változás olyan, mint egy kigördítetlen papirusztekercs, vagy a még ki nem játszott sakkfigura. Csak akkor fogadjuk a változást izgalommal vegyült félelemmel, amikor némileg tudjuk irányítani és hatalmunkban, lehetőségünkben áll, még ha nehezen is, de potenciálisan visszafordítani. Amennyiben azonban nincs meg a valódi döntés biztonsága, ha nincs meg a kontroll érzete; akkor a változás egyszerűen csak félelmetes. Még rémisztő is."(Robert Anthony Salvator)

3 hétvége önmagadért - pszichodráma csoport havi egy alkalommal áprilistól júniusig...

A kontroll szóra hogyan reagálsz? A biztonságot jelenti számodra, ami elválaszt a káosztól? Vagy épp a börtönt, amiből szabadulnál, ami akadálya változásodnak? Hogyan vagy te a változással és a kiszámíthatósággal? Ha foglalkoztatnak hasonló kérdések, vagy csak kipróbálnád mit adhat számodra a pszichodráma, most egy hosszított workshop keretében lesz erre lehetőséged.

Mit várhatsz a csoporttól?

 • rátalálhatsz eddig rögzült működésmódjaira, és a kontrollhoz és szabadsághoz való viszonyodra, és a módszer segítségével változtathatsz azon

 • megtanulhatod, hogyan kezeld mindennapi konfliktusaidat, indulataidat a korábbinál hatékonyabban;

 • önbizalmad erősödhet a tapasztalat ereje által;

 • lehetőséget kapsz a mindennapi szorongásaid megjelenítésére, és a dráma valamint a csoport összetartása által történő feldolgozásra;

 • csoport tagjait adott pillanatban foglalkoztató aktuális témákból kiindulva, helyzeteket jelenítünk meg, és ezeket a pszichodráma eszköztárával elevenítjük meg.

A részvételt azoknak ajánljuk, akiknek:

 • akik szeretnék kapcsolataikban biztosabban "önmagukat adni";

 • szükségük van egy olyan zárt és elfogadó közegre, ahol átélhetik saját értékességüket, felfedezhetik saját értékeiket, melyek az életben adódó nehézségek megoldásához adnak egyfajta "lelki muníciót";

 • konfliktusaikban a szokott megküzdési módjukon alakítani szeretnének;

 • jobban meg szeretnék érteni a körülöttük lévő kapcsolatok természetét.


Ha úgy érzed, valami ezekből

 • megérint;

 • szeretnél valamivel foglalkozni jobban;

 • van valamilyen témád, amivel dolgoznál magadon;

 • szeretnél három teljes hétvégén a tavasszal kizárólag magaddal foglalkozni egy csoport keretei között - és sokat játszani.

Akkor jelentkezz bátran a csoportba! 

Írj nekünk e-mailt a kapcsolat@ujholdpszichodrama.hu címre és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Részletek:

Időpont: A csoport alkalmak dátumai: 2024. április 27-28., május 25-26., és június 15-16. szombat-vasárnap.

A foglalkozásokat havonta 1 hétvégén; szombat 9:00-19:30, és vasárnap 9:00-16:00 óráig tartjuk. Adott napon belül egy hosszabb ebédszünettel és néhány rövidebb szünettel számolhattok. (Mindhárom hétvége 20-20 terápiás órának felel meg.)

Foglalkozások helyszíne: Budapest, III. kerület Montevideó utca 3. (Az interjúk helyszíne a MagnetKözösségi ház)

Részvételi díj: 30.000 Ft/nap

A formája "zárt csoport", ami azt jelenti, hogy kölcsönös elköteleződés esetén a 3 hétvégén ez a csoport kísér utadon.

A csoport indulása előtt minden érdeklődőt meg fogunk hívni egy személyes interjúra, amin mi, vezetők és te veszel majd részt.


Mi történik az interjún?

Ez a nagyjából 50 perces találkozó lehetőséget nyújt, hogy kicsit megismerjük egymást és te és mi is fel tudjuk mérni, hogy jó helyed lenne-e ebben a csoportban, a mi vezetésünk mellett. Ez a találkozó ingyenes.

Az interjú után mindenkinek visszajelzést adunk a továbbiakról.

A csoport helyszíne a III. kerület. Budapest, Montevideo u. 3.


Csoportvezetők

Csoportvezetők: dr. Tyihák Krisztina, jogász, pszichodráma vezető, okl.coach - Kászonyi Gábor okl. mérnök, pszichodráma vezető

Bővebben rólunk itt...

Jelentkezés

Írj nekünk egy e-mailt a kapcsolat@ujholdpszichodrama.hu címre, és hamarosan jelentkezni fogunk.