Rólunk

Miért Újhold pszichodráma?

Ahogy a holdfázisok az újholddal kezdődnek, úgy lehet a pszichodráma is a kezdet egy új életszakaszodhoz, amiben kiteljesedhetsz és növekedhetsz.

Kik vagyunk mi?

"Mi pszichodramatisták abban vagyunk érdekeltek, hogy valaki hogyan fordítja le belső világát egy új típusú akcióra. Ez az, ami nehéz. Sok embemek rendkívül gazdag belső világa van és mély önismerete. Eljönnek hozzám, és azt mondják, "Ezt és ezt a terápiát csináltam végig. Miért nem tudok megváltozni?"

Mert a változás spontaneitást és kreativitást kíván. Minket nem az érdekel, hogy mit tud önmagáról, hanem az, mit tud tenni önmagáért."(Zerka Moreno)dr. Tyihák Krisztina

Pszichodráma vezető

Számomra a pszichodráma szabadság, spontaneitás és együttérzés. Szeretem azt csoporttagok között szövődő, végtelen finom kapcsolati hálót, amely a legnagyobb terheket is elbírja, és ahol pszichodráma erejénél fogva a csoporttagok között a legnagyobb fájdalmak is oldódhatnak.

Első élményként egy 250 órás önismereti csoportba indultam, úgy, hogy el sem tudtam képzelni, hogyan fogok majd "ennyi" ember előtt megnyílni, az intuícióm mégis a dráma felé vitt.

A döntésemet nem bántam meg, életem egyik legmeghatározóbb élménye lett ez a csoport, ahol megtanultam bízni, és hinni a pszichodráma varázslatában és a csoportos önismeret erejében.

A csoportomnak ezt a hitet és bizalmat szeretném átadni.


Redő Dániel

Pszichodráma asszisztens

18 éve foglalkozom intenzíven önismerettel 8 éve tartok önismereti csoportokat. 

Leginkább az a folyamat fontos nekem, ahogy valaki bátran keres és rátalál egy gubancra az életében majd biztonságba érve kisimítja azt, hogy ne kelljen benne újra és újra elbuknia miközben járja az útját.


Kászonyi Gábor

Pszichodráma vezető

Amióta megismertem s részese lettem ennek a csodának, amit a dráma ad, az életemben mindig a legfontosabb három dolog között szerepelt. Több mint 15 éve dolgozom ezzel a módszertannal, 2021 óta pedig magam is csoportokat vezetek.

A pszichodráma azt az éltető kreativitást hozta vissza számomra - "a bátor játék"-, amit szinte mindenki eltemetett önmagában a kisgyermekkor végével…

A drámában tapasztaltakat és megéléseket szerettem volna továbbadni vezetőként, ezért tanultam meg a módszert, hogy vezetőként kicsit segíteni tudjak olyanoknak, mint én voltam egykor. A pszichodráma vezetői oklevelet 2021-ben szereztem meg a Magyar Pszichodráma Egyesületben.

A felsőfokú vezetőképzésben Dr. Daubner Béla és Szántó Eszter kiképzők, míg a képzést követő gyakorlati ismeretek elsajátításában Kiss György Ádám kiképző szupervizor tanítványa voltam, utóbbi vezetőtársaként is szereztem sok tapasztalatot önálló csoportvezetőként. A pszichodráma vezetés mellett a playback technikát is elsajátítottam.

A drámavezetés mellett mérnökként, óraadóként, valamint harcművész-edzőként dolgozom.


Ádány Krisztina

Pszichodráma asszisztens

A pszichodráma számomra a játék, a kísérletezés, a biztonságos keretek közti főpróba és a valós élet egyszerre. Soha meg nem történt találkozásokra adott lehetőséget, (újra)épített nehéz helyzetekben, perspektívát adott, megmutatta, milyen végtelen sok módon lehet élni.

Életem első pszichodráma csoportjába konkrét céllal érkeztem: meg akartam találni a bennem rejlő nőiséget, aminek segítségével majd jól rendbejön a párkapcsolatom és boldogan élünk, míg meg nem halunk.
Azt hiszem, annak az első csoportnak a végére értettem meg, hogy milyen csalóka lehet egy cél, és néha mennyire különválik az eszem és a lelkem igazsága.
Azóta is azon dolgozom, hogy közelebb hozzam őket egymáshoz és téged is ezen az úton szeretnélek kísérni.
Szeretném, ha a csoporttagjaink is megtapasztalnák azt a megtartó erőt, amit egy csoport jelent és újra megtanulnának játszani.