Rólunk

Miért Újhold pszichodráma?

Ahogy a holdfázisok az újholddal kezdődnek, úgy lehet a pszichodráma is a kezdet egy új életszakaszodhoz, amiben kiteljesedhetsz és növekedhetsz.

Kik vagyunk mi?

"Mi pszichodramatisták abban vagyunk érdekeltek, hogy valaki hogyan fordítja le belső világát egy új típusú akcióra. Ez az, ami nehéz. Sok embemek rendkívül gazdag belső világa van és mély önismerete. Eljönnek hozzám, és azt mondják, "Ezt és ezt a terápiát csináltam végig. Miért nem tudok megváltozni?"

Mert a változás spontaneitást és kreativitást kíván. Minket nem az érdekel, hogy mit tud önmagáról, hanem az, mit tud tenni önmagáért."(Zerka Moreno)


Ádány Krisztina

Pszichodráma asszisztens, pszichodráma vezető jelölt, tréner

A pszichodráma számomra a játék, a kísérletezés, a biztonságos keretek közti főpróba és a valós élet egyszerre. Soha meg nem történt találkozásokra adott lehetőséget, (újra)épített nehéz helyzetekben, perspektívát adott, megmutatta, milyen végtelen sok módon lehet élni.
Életem első pszichodráma csoportjába konkrét céllal érkeztem: meg akartam találni a bennem rejlő nőiséget, aminek segítségével majd jól rendbejön a párkapcsolatom és boldogan élünk, míg meg nem halunk.
Azt hiszem, annak az első csoportnak a végére értettem meg, hogy milyen csalóka lehet egy cél, és néha mennyire különválik az eszem és a lelkem igazsága.
Azóta is azon dolgozom, hogy közelebb hozzam őket egymáshoz és téged is ezen az úton szeretnélek kísérni.
Szeretném, ha a csoporttagjaink is megtapasztalnák azt a megtartó erőt, amit egy csoport jelent és újra megtanulnának játszani. 

dr. Tyihák Krisztina

Pszichodráma asszisztens, pszichodráma vezető jelölt, okleveles business coach

Számomra a pszichodráma szabadság, spontaneitás és együttérzés. Szeretem azt csoporttagok között szövődő, végtelen finom kapcsolati hálót, amely a legnagyobb terheket is elbírja, és ahol pszichodráma erejénél fogva a csoporttagok között a legnagyobb fájdalmak is oldódhatnak.


Első élményként rögtön egy 250 órás önismereti csoportba indultam, úgy, hogy el sem tudtam képzelni, hogyan fogok majd "ennyi" ember előtt megnyílni, az intuícióm mégis a dráma felé vitt.

A döntésemet nem bántam meg, életem egyik legmeghatározóbb élménye lett ez a csoport, ahol megtanultam bízni, és hinni a pszichodráma varázslatában és a csoportos önismeret erejében.

A csoportomnak ezt a hitet és bizalmat szeretném átadni.


A csoport vezetői a Magyar Pszichodráma Egyesület képzésében vesznek részt.

Tanáraink: Aszalós Péter, Hunya Csilla

Szupervízorunk: Szabó Gabi kiképző pszichodráma vezető, szupervízor